Festival kineskog filma sjutra na Ekonomskom fakultetu




Festival kineskog filma sjutra na Ekonomskom fakultetu

Svečano otvaranje prvog Festivala kineskog filma u Crnoj Gori, u organizaciji European Times-a i Ambasade NR Kine u Crnoj Gori, a u saradnji sa Institutom Konfucije, China Media Group-om i medijskom agencijom Media Biro, biće upriličeno u četvrtak, 18. maja u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, sa početkom u 18:00 sati.

Kroz diskusiju o filmskoj umjetnosti, a u cilju jačanja kulturne razmjene između Crne Gore i Kine i unapređenja međusobnog razumijevanja dva naroda, tog dana biće prikazani i segmenti kineskih filmova The Wandering Earth (2019) i Ne Zha (2019) sa crnogorskim titlovima.

Tokom otvaranja Festivala prisutnima će se obratiti dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović, ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Fan Kun, ministarka kulture i medija mr Maša Vlaović, predstavnici Instituta Konfucije na UCG, predstavnici European Times-a, prve kineske državne medijske grupe koja će otvoriti filijalu u Crnoj Gori.

Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, tokom trajanja Festivala, organizatori su predvidjeli i nagradnu igru za sve prisutne.

Dobro došli!

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.