Dekanka Perović u posjeti Departmanu za arhitekturu i urbanizam FTN-a u Novom Sadu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekanka Arhitektonskog fakulteta UCG, prof.dr Svetlana K. Perović, boravila je u protekloj sedmici na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta Tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu. 

Tom prilikom sastala se sa direktorkom Departmana za arhitekturu i urbanizam FTN u Novom Sadu, prof.dr Jelenom Atanacković Jeličić, rukovoditeljkom Osnovnih akademskih studija Arhitektura, prof.dr Milenom Krklješ, te šefom katedre za arhitekturu i urbanizam, prof.dr Igorom Marašem

Razmijenjena su iskustva i izazovi u dijelu rukovođenja ovim institucijama,  realizaciji nastavnog procesa, međunarodnoj saradnji, naučnim istraživanjima, te dogovorena saradnja o zajedničkom apliciranju na međunarodnim projektima, mogućem predstavljanju na zajedničkim događajima, mentorstvu na doktorskim studijama i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa. 

Dekanka Perović je razgovarala i sa šefisom katedre za teoriju i interpretaciju prostora u arhitekturi i urbanizmu, prof.dr Vesnom Stojaković i prof.dr Bojanom Tepavčevićem, gdje je  dogovoreno njihovo učešće na stručnoj radionici u Crnoj Gori u aprilu mjesesu, u organizaciji Arhitektonskog fakulteta UCG, a koju kofinansira Evropska unija. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.