Pozdravna riječ dekana




Dragi studenti,

Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim uspješne studije na Metalurško-tehnološkom fakultetu, instituciji na kojoj se više od četiri decenije njeguje tradicija razvoja visokog obrazovanja  i naučno-istraživačkog rada.

Osnovne, master i doktorske akademske studije na smjerovima Hemijska tehnologija i Metalurgija i materijali, kao i osnovne i master primijenjene studije na smjeru Zaštita životne sredine na našem Fakultetu imaju planove i programe koncipirane u skladu sa evropskim programima i posvećene nastavnike i saradnike koji vole svoj posao.

Na Metalurško-tehnološkom fakultetu možete steći kvalitetna znanja i vještine koje će vam omogućiti konkurentnost na tržištu, kao i osnovu za dalje stručno i naučno usavršavanje. Znanje i vještine usvojene tokom studija omogućiće vam uspješan rad u oblastima projektovanja, vođenja, kontrole i unapređenja tehnološkog procesa proizvodnje različitih organskih i neorganskih proizvoda, dizajniranja metalnih, keramičkih, polimernih ili kompozitnih materijala, ispitivanja i unapređenja sastava, strukture, svojstava materijala i njihove primjene, planiranja, izbora i primjene određenih tehnologija zaštite životne sredine. Kroz pojedine uže oblasti steći ćete sposobnosti i vještine da razvijate nove materijale i tehnologije i implementirate ih u različitim oblastima industrije i zaštite zivotne sredine. 

Stečena znanja će vam dati mogućnost zaposlenja u različitim privrednim subjektima u zemlji i inostranstvu, državnim organima uprave, naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama, agencijama, nevladinim organizacijama.

Vodeći se principima akademskih i naučnih sloboda sa zadovoljstvom prihvatamo kreativne i inovativne ideje studenata.  

Ukoliko je vaš izbor da studirate u prijateljskom okruženju, na kome je student u centru pažnje, a profesori, saradnici u nastavi, studentska, pravna, IT i ostale službe stalno dostupni, na pravom ste mjestu.

Zato Vam još jednom želim dobrodošlicu i uspješan put kroz svijet znanja u oblasti različitih tehnologija.

 

Srdačno,

Prof. dr Veselinka Grudić,

Dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.