Međunarodno pijanističko takmičenje MANJA




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

O nama

Prof dr Manja Radulović Vulić, muzikolog, profesorica, istraživač, vizionarka je koja je prije 35 godina osnovala Muzičku akademiju u Crnoj Gori. Akademija je postala stub cjelokupnog crnogorskog muzičkog života, a od njenih početaka klavirski odsjek imao je vodeću ulogu u ovom procesu, podarivši nam neke od najboljih crnogorskih muzičara i izvođača.

Danas smo ponosni da objavimo naredni korak u okviru ovako zasnovane pijanističke pedagogije i izvođačke tradicije i zasnujemo muzičko takmičenje, odajući počast osobi koja se borila za našu muzičku emancipaciju. Želimo da nastavimo njenim stopama radeći na vlastitom unapeđenju i usvajanju kurentnih pedagoških i umjetničkih praksi. 

Na ovaj važan korak ne bismo bili spremni da nijesmo dobili dragocjenu, neprocjenjivu podršku dvojice genija pijanizma i pijanističke pedagogije današnjice, profesora Dimitrija Baškirova i profesora Vladimira Viardoa. Čast nam je što će oni, uz pomoć najboljih crnogorskih pijanista i profesora klavira na cetinjskoj akademiji, kao njegovih promotera, činiti jezgro ovog takmičenja  - njegov žiri. Srećni smo da objavimo da smo spremni za prvo međunarodno pijanističko takmičenje Manja Radulović Vulić u Podgorici.

Takmičenje ima međunarodni karakter, velike ambicije i plemenite ciljeve; da unaprijedi crnogorsku i regionalnu pijanističku pedagogiju i praksu, stavljajući nas sve zajedno na mapu evropskih događaja koji predstavljaju i promovišu nove mlade umjetnike koji baštine najviše umjetničke i tehničke kvalitete u pijanizmu.

Dobrodošli!

 

 

prof. Bojan Martinović

Dekan Muzičke Akademije Cetinje

Univerzitet Crne Gore

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.