Monografija: 85 godina Biotehničkog fakulteta




Monografija: 85 godina Biotehničkog fakulteta

Monografija Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore objavljena je povodom obilježavanja osam i po decenija kontinuiranog naučnoistraživačkog rada institucije koja je od Državne ogledne stanice za južne kulture, kako se zvala pri osnivanju 1937. godine, preko naučnog instituta (Poljoprivredni, potom Biotehnički institut)  izrasla u visokoobrazovnu ustanovu, Biotehnički fakultet danas.

Publikovanjem ove monografije iskazuje se neizmjerna zahvalnost generacijama prethodnika, koji su marljivo radili na stvaranju i razvoju ove insitucije. Sadržaj monografije pouzdano svjedoči i o predanom radu sadašnjih generacija  zaposlenih i postignućima studenata Biotehničkog fakulteta.

U namjeri da se što vjerodostojnije predstavi najstarija naučnoistraživačka institucija u Crnoj Gori, u sadržaju monografije „85 godina Biotehničkog fakulteta“ svoje mjesto našlo je poglavlje o istorijatu i organizacionim promjenama, zatim o studijskim programima koji se danas realizuju, naučnoistraživačkim centrima, laboratorijama i zaposlenima, te poglavlja o realizovanim projektima i publikacijama u posljednjih 25 godina, izdavačkoj djelatnosti, kao i popis studenata koji su na Biotehničkom fakultetu stekli neku od diploma.

Monografija je dostupna u prilogu.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.