Zlatna medalja za vrhunsko vino Vranac




Zlatna medalja za vrhunsko vino Vranac

Na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, održanom od 20. do 26. maja, vrhunsko crveno vino Vranac Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore - berba 2021. dobitnik je zlatne medalje za kvalitet. Ovo važno priznanje na najvećoj i najznačajnijoj smotri pojoprivrede na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi i jednom od deset najvećih sajmova Evrope još je jedna potvrda vrhunskog kvaliteta vina proizvedenih na oglednom imanju Biotehničkog fakulteta – ‘’Lješkopolje’’.

Osvajanjem i ove medalje Biotehnički fakultet nastavlja svoj zlatni niz na domaćoj i međunarodnoj vinskoj sceni. To je ujedno nagrada i priznanje za ogromni trud i znanje koje se decenijama ulaže u ovu proizvodnju.

Inače, vino „Vranac“ proizvodi se od autohtone sorte grožđa vranac, pažljivim odabirom pri berbi samo onog koje u fazi pune tehnološke i fenološke zrelosti. Specifični agroekološki uslovi, specifičnost autohtone sorte vranac, izvanredan kvalitet grožđa i tehnologija proizvodnje bazirana na naučnim osnovama daju, prepoznatljiv pečat ovom vinu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.