Održan sajam sezonskog zapošljavanja "Summer job"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sajam sezonskog zapošljavanja "Summer job" održan je u četvrtak, 16.03.2023. godine na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u organizaciji Studentskog parlamenta UCG, Karijernog centra UCG i Studentske organizacije "Turist".

Ova manifestacija je okupila 27 poslodavaca iz oblasti turizma i hotelijerstva, te veliki broj studenata koji su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima praktične obuke i sezonskog zapošljavanja. Manifestaciju je otvorio prodekan za nastavu, doc. dr Ilija Moric, i tom prilikom prezentovao novu aplikaciju za praktičnu obuku namjenjenu studentima, kompanijama i alumnistima. Aplikacija je dostupna na linku http://fthprakticnaobuka.ucg.ac.me/. Takođe, prezentovane su aktivnosti iz Erasmus+ projekata SUCCESS i  DUALMON, a u vezi sa Praktičnom obukom.

Takođe, prisutnim poslodavcima i studentima obratila se Mia Simić, predstavnica studentske organizacije "Turist", i tom prilikom zahvalila se na saradnji i mogućnostima koje poslodavci nude studentima u dijelu praktične obuke i radnih angažmana.

Sajam  sezonskog zapošljavanja se već nekoliko godina organizuje u okviru Dana otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.