Fakultet dramskih umjetnosti UCG pridružio se regionalnoj inicijativi: #NisiSama




 Fakultet dramskih umjetnosti UCG pridružio se regionalnoj inicijativi: #NisiSama

Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju, Univerziteta Crne Gore, pridružuje se regionalnoj inicijativi usmjerenoj prema sprečavanju i prevenciji nasilja, zlostavljanja, seksualnog uznemiravanja i zloupotrebe u nastavnim procesima i najoštrije osuđuje svaki drugi oblik uznemiravnja u okivru naše akademske, institucionalne i šire društvene zajednice.

Zato pozivamo i ohrabrujemo sve studentkinje i studente da nam se obrate i prijave svaki vid nasilničkog ponašanja i zloupotrebe položaja unutar kojih se obavezujemo da ćemo poštovati princip povjerljivosti i privatnosti i pokrenuti postupke sankcionisanja, sprečavanja i prevencije takvih pojava i ponašanja.

U skladu sa tim preduzeli smo konkretne korake i oformili komisju za sankcionisanje i prevenciju takvih pojava, a posebno slučajeva seksualnog uznemiravanja, koja će raditi u sastavu: vanr. prof. Dubravka Drakić, predsjednik komisije, doc dr. Edin Jašarović, dekan, član, red. prof. Marija Perović, član, mr Jovana Bojović, prodekan za nastavu, član i mr Jelena Mišeljić, prodekan za međunarodnu saradnju, član.

U tom pravcu još jednom apelujemo  i pozivamo sve naše studente i alumniste da svoja iskustva ili saznanja o zlostavljanju, zloupotrebi, i diskriminaciji podijele sa nama, smatrajući ih  izuzetno važnim, kako za Fakultet i proces obrazovanja, tako i za cjelokupno društvo u cjelini.

Unaprijed zahvalni na povjerenju i na hrabrosti !

Fakultet dramskih umjetnosti - Cetinje

UNIVERZITET CRNE GORE



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.