Predstavljanje Fakulteta dramskih umjetnosti UCG u Subotici




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovani/-e,

Kratki ispitni diplomski filmovi mladih reditelja, glumaca i producenata sa Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, biće prikazani u okviru programa predstavljanja akademija u saradnji sa Udruženjem građana „Klara i Rosa“ u Subotici 9. marta s početkom u 19 časova.

Šest kratkih filmova nastali su zahvaljujući saradnji Fakulteta dramskih umjetnosti, Filmskog centra Crne Gore i Univerziteta Crne Gore, kroz konkurs za finansiranje studentskih filmova iz fonda koji su, na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, zajednički pokrenuli FDU, FCCG i UCG.

Filmovi su nastali kao završni ispitni diplomski radovi na studijskom programu „Film i mediji“ na osnovnim odnosno na studijskom programu „Režija“ na master akademskim post-diplomskim studijama. Mentorstvo potpisuju: redovni prof. dr Nikola Vukčević, redovni profesor Marija Perović, redovni prof. Sehad Čekić, docent Dušan Kasalica, saradnik u nastavi dr Jelena Mišeljić i saradnik u nastavi: mr Sead Šabotić.

Nakon projekcije biće upriličen razgovor sa saradnikom u nastavi mr Seadom Šabotićem. Prisutni će imati prilike da se informišu o načinu, modulu i nivoima studiranja na fakultetu, studijskim programima i nastavnom osoblju.

Na repertoaru će biti prikazani sljedeći naslovi u trajanju od 90 minuta:

"Ječam žela" - autor: Andrija Mugoša

"Velika dostignuća" - autor: Nikola Vučinić

"U koliko krećemo sjutra" - autor: Matija Jovanović

"Sve u svoje vrijeme" - autor: David Todorović

"Pismo ili glava" - autor: Dušan Vojinović

"Štetočine" - autor: Ilija Zeković

 

S poštovanjem,

D E K A N A T
FDU - CETINJE



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.