Testirani fudbaleri najtrofejnijeg kluba u Albaniji




Testirani fudbaleri najtrofejnijeg kluba u Albaniji

GALERIJA

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko mjerenje prvotimaca fudbalskog kluba Tirana, u Tirani. 

FK Tirana je najuspješniji i najpopularniji fudbalski klub u Albaniji. Većinu utakmica igra na stadionu Selman Stermasi, a važnije utakmice na nacionalnom stadionu Kemal Stafa. Tirana je jedini klub u Albaniji koji je igrao u svim prvenstvima Superlige Albanije od osnivanja lige 1930. i u svim izdanjima Kupa Albanije od njegovog nastanka 1938. godine. Klub je osvojio 24 titule prvaka države, 14 titula Kupa Albanije i osam titula Superkupa Albanije.

Mjerenjima koja su realizovana na principu bioelektrične impedanse, sa najsavremenijom opremom za detekciju morfoloških indikatora, prisustvovali su trener Orges Shehi i njegov pomoćnik Edlir Tetova. 

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc. dr Ivan Vasiljević, kao i Arben Osmani doktorand na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. 

Profesor Bjelica je naveo da je za optimizaciju trenažnog procesa potreban multidisciplinaran, kompleksan i integralan pristup, koristeći dostignuća savremene sportske nauke.

Image

Medijske objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/testirani-fudbaleri-najtrofejnijeg-kluba-u-albaniji 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.