Oglas za izbor studenata za rad na Pravnim klinikama Pravnog fakulteta UCG




Oglas za izbor studenata za rad na Pravnim klinikama Pravnog fakulteta UCG

Oglas

za izbor studenata za rad na Pravnim klinikama

 

Pozivaju se studenti master, specijalističkih i osnovnih studija (III godina) da se prijave na Oglas za izbor za rad na Pravnim klinikama, koje će pružati besplatnu pravnu pomoć u okviru projekta ENEMLOS. U pitanju je projekat koji je namijenjen sticanju praktičnih znanja studenata Pravnog fakulteta uz praktični rad sa klijentima kojima je neophodna besplatna pravna pomoć. Više informacija o projektu ENEMLOS možete pronaći na linku: https://www.enemlos.ucg.ac.me/.

Poslednji rok za prijavu je 20. februar 2023. godine.

Studenti koji budu izabrani za rad na Pravnim klinikama, mogu ostvariti 20 poena za praktičnu nastavu u okviru odgovarajućeg predmeta na master studijama, odnosno 10 poena u okviru predmeta na osnovnim studijama.

Svi studenti koji budu učestvovali u radu pravne klinike u trajanju od najmanje jednog semestra postaće alumni klinike i dobiće sertifikat kojim će budućim poslodavcima moći da potvrde da su stekli posebna znanja u  praktičnom radu sa klijentima.

U prijavi kandidati treba da navedu smjer na koji su upisani, prosječnu ocjenu na osnovnim studijama i naziv predmeta iz kojeg će raditi praktičnu nastavu.

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, prednost u izboru imaju studenti master studija na pozitivnopravnoj grupi predmeta.

Kriterijumi za izbor su prosječna ocjena na osnovnim studijama i sklonost ka praktičnoj nastavi.

Prijavu možete preuzeti u prilogu ovog obavještenja.

Kandidati prijave šalju na mail pravneklinike@ucg.ac.me sa naznakom za PRAVNE KLINIKE.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.