CBCG i Elekrotehnički fakultet potpisali Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti




CBCG i Elekrotehnički fakultet potpisali Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Saša Mujović potpisali su danas Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti, sa ciljem intenziviranja saradnje CBCG i ove visokoškolske ustanove u oblasti razvoja novih tehnologija na finansijskom tržištu.

CBCG i Elektrotehnički fakultet će u narednom periodu, shodno Memorandumu, bliže sarađivati u pravcu podsticanja istraživanja i kreiranja programa i projekata za razvoj FinTech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, kao i na planu finansijske edukacije u oblasti FinTech-a. Takođe će ove dvije institucije zajednički raditi na promociji platformi za razvoj novih tehnologija na finansijskom tržištu.

Guverner Žugić je prilikom potpisivanja naglasio da „CBCG podržava razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, te da će dati puni podsticaj saradnji između banaka i fintech kompanija, a sve u cilju zadovoljavanja potreba klijenata“.

Dekan Eletrotehničkog fakulteta Saša Mujović je izrazio zadovoljstvo zbog inicijative CBCG, ocjenjujući da je „potpisivanje Memoranduma odlična osnova za dalje unapređenje i digitalizaciju finansijskog tržišta u Crnoj Gori“.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.