Predavanje iz oblasti pomorske robotike (projekat MONUSEN)




Predavanje iz oblasti pomorske robotike (projekat <span class="CyrLatIgnore">MONUSEN</span>)

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore je u toku realizacija projekta MONUSEN (MONtenegrin Centre for Underwater SENsor Networks), finansiranog od strane Evropske Unije (EU) u okviru programa Horizont Evropa. Projektom je predviđeno organizovanje ekspertskih posjeta predavača sa partnerskih institucija (Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Zagrebu, Newcastle Univerziteta i Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije).

Od utorka 23. maja do četvrtka 25. maja predavanja iz oblasti pomorske robotike će održati dr Marco Bibuli iz Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije (Consiglio Nazionale delle Ricerche, CNR). Tokom posjete, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama automatskog upravljanja pomorskim plovilima, kao i sa naprednim sistemima za vođenje pojedinačnih vozila i koordinaciju više vozila.

Predavanja će biti otvorena za sve zainteresovane istraživače i studente. S obzirom na to da je broj učesnika ograničen, mole se svi zainteresovani da svoje učešće prijave na mejl monusen@ucg.ac.me, najkasnije do ponedjeljka 22.05.2023.

Agenda predavanja, kao i više informacija o predavaču i CNR-u, se nalazi u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.