Promocija Pomorskog fakulteta Kotor za maturante cetinjskih srednjih škola




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U četvrtak, 9. marta 2023. godine, promocija Pomorskog fakulteta Kotor održana je u Gimnaziji Cetinje i Srednjoj stručnoj školi Cetinje. Prezentaciju su pripremili i realizovali doc. dr Ranka Krivokapić, rukovodilac studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika, i prof. dr Mimo Drašković. Oni su studentima predstavili detaljan uvid u studijske programe, naglašavajući praktičnu primjenu znanja koje se stiče na Pomorskom fakultetu Kotor. Takođe su istakli i značaj učešća u Erasmus+ programu, koji studentima omogućava da steknu međunarodno iskustvo i prošire svoje lične i profesionalne vidike. Maturantima ovih škola predstavljena je i procedura upisa na Pomorski fakultet Kotor i dostavljanja neophodne dokumentacije.

U promovisanju prednosti studiranja na Pomorskom fakultetu Kotor učestvovali su i Balša Drašković, student magistarskih studija Pomorske nauke, i Nikola Abramović, student treće godine osnovnih studija Nautika i pomorski saobraćaj. Oni su maturantima prenijeli svoja iskustva studiranja na ovom Fakultetu i istakli koliko je važno biti uporan i motivisan za postizanje ciljeva.

Za sve zainteresovane učenike, promocija je predstavljala izuzetnu priliku da saznaju više o studijama i da se informišu o upisnim rokovima i uslovima upisa. Tim Pomorskog fakulteta Kotor je maturante posjećenih srednjih škola pozvao i da prisustvuju Danu otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore koji će se održati 15. marta u Podgorici, kao i Info danu Pomorskog fakulteta Kotor, koji je planiran za sredinu juna.

Tim Pomorskog fakulteta Kotor se zahvaljuje direktorici JU Gimnazije Cetinje, gospođi Sanji Jelić, i direktorici JU Srednje stručne škole Cetinje, gospođi Stanki Abramović, na srdačnom dočeku i gostoprimstvu. Saradnja sa ovim školama pokazuje važnost povezivanja i saradnje obrazovnih institucija u cilju razmjene znanja i iskustava i stvaranja boljih uslova i mogućnosti za obrazovanje budućih generacija.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.