Pomorski fakultet Kotor na manifestaciji "Dan otvorenih vrata"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 15. marta 2023. godine, u Univerzitetskom sportsko – kulturnom centru održao se „Dan otvorenih vrata“, u organizaciji Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta UCG, uz podršku Ministarstva prosvjete i Zavoda za zapošljavanje.

Zajedno sa drugim univerzitetskim jedinicama i Pomorski fakultet Kotor se predstavio brojnim maturantima iz svih crnogorskih opština. „Smatrajući da je pitanje izbora fakulteta jedna od najvažnijih odluka buduće studentske populacije, želimo da damo svoj doprinos da se učenicima završnih godina srednje škole prezentuje jasna slika o tome šta ih čeka u nastavku školovanja, te da im damo priliku da jasnije i lakše odaberu svoj profesionalni, ali i životni put.“, navodi  koordinator rada sa Kancelarijom za razvoj karijere  i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore, doc.dr Ranka Krivokapić.

Veoma interesantno uređen štand Pomorskog fakulteta Kotor, privukao  je pažnju velikog broja srednjoškolaca završne godine i drugih gostiju koji su ovu priliku iskoristili da se informišu o mogućnostima studiranja, različitim studijskim programima koji se na našem Fakultetu nude, kao i mogućnostima budućeg zaposlenja. Veliku ulogu u predstavljanju Fakulteta odigrali su naši aktivni i svršeni studenti, kao i saradnik u nastavi mr Dragana Milošević, koji su prisutnima i posjetiocima predstavljali i mogućnosti koju ova vrsta visokoškolskog obrazovanja nudi, ali i svoja lična iskustva. Budući studenti imali su priliku da se bliže upoznaju i sa studentskim životom, sportskim i kulturnim aktivnostima, studentskim organizacijama, uslovima smještaja kao i sa programima mobilnosti koji im omogućavaju da provedu dio studija na nekom od evropskih univerziteta. 

Pored bogatog promotivnog matrijala, Fakultet je i ove godine učestvovao sa  dokumentarnim filmom ”Studentu Pomorskog fakulteta Kotor 2021.”, autora prof.dr Tatijane  Dlabač, doc.dr Stevana Kordića i Zorana Radonjića.Takođe, podvodni arheolog Darko Kovačević, stručni saradnik za podvodnu kulturnu baštinu i ronilački turizam na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore, predstavio je maturantima VR naočare sa kojima su mogli  virtuelno razgledati podmorje, i za istim je vladalo veliko interesovanje.  

U okviru Dana otvorenih vrata UCG maturantima i studentima su se predstaviti i Centar za međunarodnu saradnju i razvoj karijere u okviru kojeg djeluju Kancelarija za međunarodnu saradnju i mobilnost, Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje i Frankofona kancelarija za zapošljavanje. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.