Radionice sito štampom sa Matrijašijom




Radionice sito štampom sa Matrijašijom

Kolektiv Matrijaršija iz Beograda će za studente FLU održati radionicu sitoštampe i art knjige "Sunčanje u mraku" u periodu od 1-3.marta.

Prijave za radionicu su u toku a broj učesnika će biti ograničen na osnovu redosleda pristiglih prijava.

Mogućnost za prijavu imaju svi studenti Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje. Prijave se šalju do 26.2. na: v.ivana@ucg.ac.me

Učesnici radionice će biti obaviješteni o rasporedu 27.2. 

Matrijaršija je autonomni kulturni centar u Beogradu koji ima za cilj da postane moćan generator turbulentne umjetnosti, pružajući prostor vaninstitucionalnoj i autsajderskoj umjetnosti. Organizacija je splet različitih individualnih i kolektivnih živih umjetničkih fenomena, koja priznaje i podstiče egzistencijalne i radne prakse koje se spajaju u specifičan vid čuvanja i očuvanja polujavne umetnosti. Kreativnost Matrijaršije je poetski i kategorički teško definisati i posvećena je prepoznavanju kodova društvenih uloga i struktura, kako bi se omogućila njihova rekombinacija.

To je virtuelno i materijalno mesto susreta ilustratora, nomada, pjesnika, štampara, samoproglašenih genija, studenata umjetnosti, sanjara, izdavača, zanatlija, provokatora, intelektualaca, ali i mnogo veća i neograničena mreža umjetničke produkcije (Fijuk), godišnjeg festivala (Novo Doba) i autonomnog kulturnog centra (Matrijaršija).
 
Plakat: Aleksa Vitorović
Matrijašija: www.matrijasija.com



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.