Poruka dekanice prof. dr Marine Rakočević budućim studentima Građevinskog fakulteta




Poruka dekanice prof. dr Marine Rakočević budućim studentima Građevinskog fakulteta

Dragi maturanti,

Nalazite se pred važnom životnom odlukom: Šta poslije srednje škole? Kako napraviti dobar izbor? Prije četrdeset godina i ja sam tražila iste odgovore i donijela odluku da upišem Građevinski fakultet u tadašnjem Titogradu. Napravila sam dobar izbor i ostvarila i više nego što sam u tom trenutku mogla da poželim. Bila sam najbolji student prve upisane generacije Građevinskog fakulteta, završila studije u roku i zaposlila se na  Građevinskom fakultetu na kojem sam studirala. Od osnivanja pa do danas Fakultet je "rastao", a ja sam, zajedno sa ostalim nastavnicima i saradnicima, širila svoja znanja u nauci i struci i pomagala generacijama studenata da savladaju pred njima postavljene zadatke kako bi uspješno završili studije građevinarstva. Uz marljiv rad, upornost, istrajnost i svakodnevno prisustvo predavanjima i vježbama i vaši planovi i želje mogu biti ostvareni.

Građevinarstvo je izazovano, pruža velike šanse i privilegije, ali istovremeno zahtijeva velike napore i brojna odricanja. Studije građevinarstva traže marljiv rad, kao i prisustvo predavanjima i vježbanjima.  Pored građevinskih znanja, tehnika i vještina, dragi naši studenti, založićemo se naročito da dobro razumijete da građevinska profesija  znači veliku odgovornost, ali i privilegiju.

Zato, dragi naši budući studenti, ukoliko volite prirodne i tehničke nauke i želite da gradite novu i bolju budućnost za sve nas, čekamo vas!

prof. dr Marina Rakočević



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.