Medicinski fakultet

Biografija - Turković Nemanja




Biografija - Turković Nemanja

Nemanja Turković je rođen 1989. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je na Farmaceutskom fakultetu u Podgorici 2013. godine, sa prosječnom ocjenom A (10.00). Doktorsku disertaciju pod nazivom „Dizajniranje, sinteza i in vitro ispitivanja derivata propiofenona kao potencijalnih inhibitora enzima HIV-1 proteaze“ odbranio je 2021. godine na Farmaceutskom fakultetu – Univerzitet u Beogradu.

Dobitnik je više nagrada i stipendija, među kojima treba izdvojiti: najviše državno priznanje za svršene studente - Plaketu Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta iz oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka za 2013/2014. godinu, Studentsku nagradu glavnog grada Podgorice za najbolje studente 2009. godine, stipendiju Fondacije „Ljubica i Tomo Lompar“, Atlas stipendiju 2013, stipendiju Ministarstva prosvjete i nauke za talentovane studente, stipendiju grada Bara za talentovane studente...

Živi u Podgorici gdje radi u Institutu za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) u Odjeljenju za izdavanje dozvola za uvoz/izvoz.

Kao predavač angažovan je na Medicinskom fakultetu u Podgorici – studijski program Farmacija, na predmetima Farmaceutska hemija I, II i III.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.