Podkast Ključne riječi na RTCG




Podkast Ključne riječi na RTCG

Ključne riječi, podkast Centralne univerzitetske biblioteke Univerziteta Crne Gore počeo je da se emituje na nacionalnom javnom servisu, na Drugom programu Radio Televizije Crne Gore, svake subote u 21:30 časova. 

Reprize emisije su nedjeljom u 16:00 i 00.00 časova, kao i utorkom u 18:30 časova. 

Ključne riječi su pokrenute u cilju promocije bibliotekarstva, nauke, obrazovanja i kulture dijaloga, odnosno diseminacije znanja i principa humanog društva.

Zahvaljujući razgovorima sa profesorima, docentima, saradnicima i svršenim i aktivnim studentima Univerziteta Crne Gore (UCG), kao i bibliotekarima i naučnicima i umjetnicima izvan naše akademske zajednice, Ključne riječi trebalo bi da podstaknu širu javnost, a posebno mlade, da bolje razumiju ulogu nauke i stvaralaštva, te uticaj koji biblioteke i akademska zajednica mogu imati na razvoj svih segmenata društva.

Podkast se realizuje u saradnji Centralne univerzitetske biblioteke/Rektorata i Fakulteta dramskih umjetnosti UCG. Urednici i voditelji Ključnih riječi su bibliotekari CUB mr Ognjen Savić i mr Vuksan Vuksanović. Produkciju potpisuje dr Edin Jašarović, dizajn Ivan Živković, a kameru i montažu Blažo Tatar.

Ključne riječi se emituju od 16. juna 2022. godine putem medijskih kanala UCG i  CUB: zvaničnog sajta, Youtube kanala, kao i profila na društvenim mrežema Facebook, Instagram i Twitter.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.