Nova saznanja o inovacionom ekosistemu, nultoj emisiji i praktični rad studenata obilježili drugi i treći dan "Nedjelje PLAVOG IZAZOVA"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tokom drugog i trećeg dana "Nedjelje PLAVOG IZAZOVA", studenti i mladi inovatori su bili u prilici da prisustvuju gostujućim predavanjima koja su organizovana u Centru za istraživanja, inovacije i preduzetništvo i putem zum aplikacije. U četvrtak, 24. novembra 2022. godine, interesantno predavanje o izazovima za mlade preduzetnike u crnogorskom inovacionom ekosistemu je održala MSc Nikolina Brajović iz firme B Solutions i podijelila svoja iskustva o počecima bavljenja preduzetništvom. U drugom dijelu dana, studenti su, organizovani u grupe, počeli sa radom oko kreiranja inovativnih rješenja u odabranih sektorima plave ekonomije.

U petak, 25. novembra 2022. godine su učesnici bili u prilici da odslušaju predavanja na temu obnovljivih izvora energije, nultoj emisiji i brodskim gorivima koja su održali predavači sa Norveškog Univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) putem zum aplikacije.

Takmičenje studentskih radova će se održati u utorak, 29. novembra 2022. godine, čime se završava ovaj značajan događaj na našem fakultetu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.