V.f. rektora i predsjednik Upravnog odbora razgovarali sa rektorom Univerziteta umjetnosti iz Tirane o saradnji u oblasti umjetnosti




V.f. rektora i predsjednik Upravnog odbora razgovarali sa rektorom Univerziteta umjetnosti iz Tirane o saradnji u oblasti umjetnosti

Vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica razgovarali su u Tirani sa rektorom Univerziteta umjetnosti Kastriotom Caušijem o mogućnostima daljeg unapređenja i razvijanja saradnje u oblasti umjetnosti i umjetničko-istraživačkog rada.

ImagePrvi koraci u saradnji sa Univerzitetom umjetnosti u Tirani načinjeni su u toku ljeta kada su profesori ove visokoškolske ustanove učestvovali na okruglom stolu o umjetničkom doktoratu koji je organizovan u okviru Ljetnje škole „Nova kultura doktorskih studija“, koju je u Kotoru organizovao Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom kulture Vlade Crne Gore. 

V.f. rektora prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik UO UCG prof. dr Duško Bjelica su u razgovoru sa rektorom Caušijem istakli da je regionalno povezivanje univerziteta, razmjena nastavnika i studenata, a posebno naučna i saradnja na projektima i programima Evropske unije nužnost koju nameće sveprisutna internacionalizacija visokog obrazovanja.    

Prethodno su v.f. rektora i predsjednik UO UCG, na poziv organizacije „Argjiro”, prisustvovali svečanosti zatvaranja 11. međunarodnog festivala „Muzički susreti između dva svijeta“. Festival je zatvoren koncertom za klavir i violinu pod nazivom „Gdje klasična muzika srijeće tradiciju“ u izvođenju redovnog profesora Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore mr Mirana Begića i albanske pijaninskinje Silve Skenderi.

Riječ je o događaju koji je okupio visoke zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života, kao i predstavnike diplomatskog kora i druge zvanice iz Albanije i regiona.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.