Univerzitet Crne Gore i Savjet Evrope za bolji kvalitet obrazovnog procesa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prof. dr Vladimir Božović, vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore, sastao se danas sa šeficom Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori Evgenijom Jakumopulu. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj  saradnji i budućim zajedničkim projektima. Sastanku su prisustvovali i gdin Miloš Bošković, koordinator projekta u Savjetu Evrope, prorektorica prof. dr Sanja Peković i šefica kabineta rektora Dijana Jovanović.

Rektor Božović se zahvalio na dosadašnjoj odličnoj saradnji i podršci koju je Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori pružila Univerzitetu Crne Gore, naročito u razvoju politika i alata u oblasti akademskog integriteta, ističući spremnost da se dosadašnja saradnja nastavi i proširi i na druge oblasti od interesa za razvoj kvaliteta na Univerzitetu Crne Gore, naročito u okolnostima rada koje su nametnute pandemijom. 

Šefica Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, Evgenija Jakumopulu, podržala je inicijativu Univerziteta da se dosadašnja saradnja proširi na oblasti od aktuelnog interesa. Cilj je uspostaviti mehanizme i metodologiju koja će trenutno biti primijenjena u okolnostima koje je nametnula pandemija, ali koje će se primjenjivati i nakon uspostavljanja regularnog načina rada. Izrazila je spremnost da se konkretno definišu teme koje su prioritet za Univerzitet, za koje će se definisati politike i usvojiti dobre prakse.

Prorektorica Peković je istakla pitanje razvoja mehanizama i metodologija koji će unaprijediti kvalitet učenja i nastave koja se realizuje online na Univerzitetu Crne Gore, potrebu za razvojem inovativnih rješenja za učenje, razvoj metodologije u načinima online vrednovanja znanja studenata. Takođe, u susret reakreditaciji studijskih programa Univerziteta, modernizaciji kurikuluma sa ciljem bolje primjenjivosti na tržištu rada, od velike važnosti će biti iskustva i preporuke eksperata i Univerziteta iz EU država članica.              

Gdin Miloš Bošković je predstavio dinamiku aktivnosti koje realizuje Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori, te istakao odličnu saradnju i sa Univerzitetom i ostalim institucijama u Crnoj Gori, sa kojima su postavljeni dobri temelji u oblasti razvoja politika i razmjene dobrih praksi. Trenutna situacija je otvorila prostor za realizaciju novih ideja, naročito u oblasti unapređenja kvaliteta u obrazovanju.    

Univerzitet Crne Gore i Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori nastaviće intenzivnu saradnju, i u periodu koji predstoji predstaviti konkretne rezultate rada i saradnje.

 

 Medijske objave:

https://www.in4s.net/univerzitet-crne-gore-i-savjet-evrope-za-bolji-kvalitet-obrazovnog-procesa-rektor-vladimir-bozovic-razgovarao-sa-evgenijom-jakumopulu/

https://www.pobjeda.me/clanak/ucg-i-savjet-evrope-za-bolji-kvalitet-obrazovnog-procesa

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.