Rektorat, 01.04.2021

Univerzitet Crne Gore i Savjet Evrope za bolji kvalitet obrazovnog procesaProf. dr Vladimir Božović, vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore, sastao se danas sa šeficom Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori Evgenijom Jakumopulu. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj  saradnji i budućim zajedničkim projektima. Sastanku su prisustvovali i gdin Miloš Bošković, koordinator projekta u Savjetu Evrope, prorektorica prof. dr Sanja Peković i šefica kabineta rektora Dijana Jovanović.

Rektor Božović se zahvalio na dosadašnjoj odličnoj saradnji i podršci koju je Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori pružila Univerzitetu Crne Gore, naročito u razvoju politika i alata u oblasti akademskog integriteta, ističući spremnost da se dosadašnja saradnja nastavi i proširi i na druge oblasti od interesa za razvoj kvaliteta na Univerzitetu Crne Gore, naročito u okolnostima rada koje su nametnute pandemijom. 

Šefica Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori, Evgenija Jakumopulu, podržala je inicijativu Univerziteta da se dosadašnja saradnja proširi na oblasti od aktuelnog interesa. Cilj je uspostaviti mehanizme i metodologiju koja će trenutno biti primijenjena u okolnostima koje je nametnula pandemija, ali koje će se primjenjivati i nakon uspostavljanja regularnog načina rada. Izrazila je spremnost da se konkretno definišu teme koje su prioritet za Univerzitet, za koje će se definisati politike i usvojiti dobre prakse.

Prorektorica Peković je istakla pitanje razvoja mehanizama i metodologija koji će unaprijediti kvalitet učenja i nastave koja se realizuje online na Univerzitetu Crne Gore, potrebu za razvojem inovativnih rješenja za učenje, razvoj metodologije u načinima online vrednovanja znanja studenata. Takođe, u susret reakreditaciji studijskih programa Univerziteta, modernizaciji kurikuluma sa ciljem bolje primjenjivosti na tržištu rada, od velike važnosti će biti iskustva i preporuke eksperata i Univerziteta iz EU država članica.              

Gdin Miloš Bošković je predstavio dinamiku aktivnosti koje realizuje Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori, te istakao odličnu saradnju i sa Univerzitetom i ostalim institucijama u Crnoj Gori, sa kojima su postavljeni dobri temelji u oblasti razvoja politika i razmjene dobrih praksi. Trenutna situacija je otvorila prostor za realizaciju novih ideja, naročito u oblasti unapređenja kvaliteta u obrazovanju.    

Univerzitet Crne Gore i Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori nastaviće intenzivnu saradnju, i u periodu koji predstoji predstaviti konkretne rezultate rada i saradnje.

 

 Medijske objave:

https://www.in4s.net/univerzitet-crne-gore-i-savjet-evrope-za-bolji-kvalitet-obrazovnog-procesa-rektor-vladimir-bozovic-razgovarao-sa-evgenijom-jakumopulu/

https://www.pobjeda.me/clanak/ucg-i-savjet-evrope-za-bolji-kvalitet-obrazovnog-procesa

 

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 459