Senat podržao razvojni program kandidata za rektora prof. Radmile Vojvodić




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Senat Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici dao mišljenje kojim je podržao Razvojni program Univerziteta Crne Gore kandidata za rektora Radmile Vojvodić, redovnog profesora Univerziteta Crne Gore, za mandatni period od 2017. do 2020. godine.

Mišljenje Senata se, saglasno odredbama Statuta Univerziteta Crne Gore, dostavlja Izbornoj komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore.  Izborna komisija Mišljenje Senata dostavlja Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore, koji vrši izbor rektora.

Na izloženi program, članovi Senata su postavljali dodatna pitanja kandidatkinji Vojvodić, koja je dala pojašnjenja.

Članovi Senata su iskazali pozitivno mišljenje o postignutim vidljivim rezultatima iz dosadašnjeg mandatnog perioda rektorke Vojvodić, prožetog sistemskim i programskim reformama.

 „Prevalili smo presudnu dionicu i danas stojimo pred mjerljivim rezultatima“, osvrnula se na protekli period i rektorka Vojvodić, navodeći da se rektorski tim uspješno bavio rješavanjem naslijeđenih finansijskih problema u tranzicionom društvenom miljeu, a ujedno i podizanjem kvaliteta Univerziteta Crne Gore na polju visokog obrazovanja, kroz sistemske i programske reforme i stremljenja ka boljem rangiranju na međunarodnoj ljestvici.

 „Jedino u širem sadejstvu se može postići uspjeh Univerziteta“, kazala je ona. „Uspjeh individue jeste upjeh Univerziteta, ali uprkos individualizmu, mora postojati svijest o pripadnosti instituciji i činjenju za opšte dobro“ smatra Vojvodić ukazajući na opšte poznatu činjenicu o važnosti univerziteta za napredak društva i države.

 „Samo kroz kritički i samokritički osvrt,  u odnosu na vlastitu poziciju u akademskoj zajednici, časnost  i etičnost, u smislu stajanja iza rezultata koji su mjerljivi u odnosu na drugoga, pa samim tim i u odnosu na studenta, postavljamo jedini mogući kriterijum za dalji razvoj“, zaključila je rektorka Vojvodić. 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.