Delegacija Univerziteta Crne Gore u San Marinu o udruživanju snaga sa univerzitetima malih zemalja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović učestvovao je na trećem godišnjem sastanku rektora Mreže univerziteta malih zemalja i teritorija, u San Marinu, koji je okupio univerzitete iz devet malih zemalja na temu osiguranja kvaliteta visokog obrazovanja tokom pandemije.

„Raznolikost i međunarodna priroda Mreže bili su prilika za uspostavljanje zajedničkih projekata u odgovoru na sve veća očekivanja društva od institucija visokog obrazovanja, u društveno političkim i ekonomskim kontekstima malih zemalja i teritorija“, kazao je rektor Božović.

Ove godine, na sastanku su učestvovali univerziteti sa Farskih Ostrva, Andore, Malte, Nikozije, San Marina, Sjeverne Irske, Gibraltara, Grenlanda, Lihtenštajna.

Univerzitet Crne Gore se pridružio ovoj mreži u martu, 2019. godine, a ove godine predstavljeni su i novi članovi: Univerzitet Mediteran i Univerzitet Akureri, iz Sjeverne Irske.   

Mreža NUSCT (Network of Universities of Small Countries and Territories) je formirana prvenstveno radi adresiranja tema specifičnih za institucije visokog obrazovanja. Među njima su modeli finansiranja na polju internacionalizacije, razmjena informacija i najboljih praksi,  bilateralni i multilateralni sporazumi među članicama mreže na području istraživanja, akademskih programa i razmjene studenata i osoblja.

U delegaciji Univerziteta Crne Gore bili su i prorektor za nastavu prof. dr Veselin Mićanović, prorektor za nauku prof. dr Irena Orović i prorektor za internacionaliazciju prof. dr Sanja Peković.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.