Razmatrana saradnja sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Naučno-tehnološkog parka Crne Gore boravi u radnoj dvodnevnoj posjeti Naučno-tehnološkom parku Beograd  radi razmjene pozitivnih praksi i uspostavljanja zajedničke saradnje u oblasti inovativne privrede i preduzetništva.

U Delegaciji Naučnog-tehnološkog parka Crne Gore, koji je osnovala Vlada i Univerzitet Crne Gore, bili su predsjednica odbora direktora NTP-a prof. dr Žana Vukićević Kovijanić, prorektorica za internacionalizaciju UCG prof. dr Sanja Peković,  i izvršni direktor NTP-a Velibor Bošković.

Naučno - tehnološki park Beograd i izazove sa kojima se susrijeće u pružanju podrške startap kompanijama ili timovima, kao i  rastućim visokotehnološkim kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, crnogorskoj delegaciji je predstavila  vršilac dužnosti direktora Gordana Danilovic-Grković.

Naučno - tehnološki park Beograd osnovan je u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske.

Pomoćnik direktora beogradskog NTP-a Radiša Vićević predstavio je infrastrukturu, funkcionalnost i logistiku NTP-a Beograd.

Kompleks NTP-a Beograd čini pet zgrada, u koje je smješten poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta, koji sprovodi program podrške startap kompanijama ili timovima, kao i Fond za inovacionu djelatnost institucija koji pruža finansijsku podršku kroz Program ranog razvoja i druge programe podrške razvoju inovacija.

Crnogorska delegacija, koja će i sjutra biti u posjeti, iskazala je zadovoljstvo sa prvim danom posjete na kojem su najavljeni zajednički projekti u oblasti inovativne privrede i preduzetništvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.