Najavljena saradnja Košarkaškog saveza i Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mogućnosti saradnje na polju edukacije i usavršavanja stručnog kadra u sportu, bili su povod sastanka rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božovića i predstavnika  Košarkaškog saveza, predsjednika Nikole Pekovića i direktora reprezentacija Filipa Patkovića, u Rektoratu UCG.

Na sastanku su učestvovali i prorektorica za internacionalizaciju Univerziteta Crne Gore prof. dr Sanja Peković i redovni profesor Ekonomskog fakulteta UCG prof. dr Milivoje Radović.

Predstavnici Košarkaškog saveza su ukazali na potrebu za razvojem kompetentnog ljudskog resursa u sportu iza čije doedukacije i znanja bi mogao stajati Univerzitet. Direktor reprezentacija KS Patković je naveo da u pojedinim zanimanjima, kakvo je zanimanje trenera, potrebno kontinuirano usavršavanje u skladu sa potrebama savremenog sporta i prenosa znanja na druge.

Rektor Božović je sa prorektorkom Peković i profesorom Radovićem ukazao da potencijalan odgovor na ovo pitanje može biti program cjeloživotnog učenja kroz koji sportski kadar, zainteresovan za dodatno usavršavanje, može steći ključne kompetencije i funkcionalna znanja za lični razvoj i dalji uspjeh, te biti konkurentan na tržištu. Utoliko više, ukoliko se u ovaj program uključi multidisciplinarnost naučnih disciplina, kao i prepoznatljiva imena gostujućih predavača. „Takav program cjeloživotnog učenja mogao bi da pokrije ne samo potrebe Crne Gore već i potrebe regiona“, istakao je rektor Božović.

Iz Košarkaškog saveza su ukazali na spremnost za saradnju i podršku razvoju takvog oblika visokog obrazovaja i doedukacije stručnog kadra, iza koje će stajati sertifikat Univerziteta Crne Gore. Na sastanku je najavljeno i formalizovanje saradnje Košarkaškog saveza Crne Gore i Univerziteta Crne Gore kroz potpisivanje memoranduma o saradnji koji bi definisao zajedničke aktivnosti i obaveze sa ciljem podizanja nivoa edukacije sportskog kadra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.