Formiran Odbor za strateško planiranje razvoja nauke i umjetnosti na UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U cilju promocije i podsticanja razvoja nauke, kao i podizanja kvaliteta naučnoistraživačkih rezultata na Univerzitetu Crne Gore, Senat UCG kojim predsjedava rektor prof. dr Vladimir Božović, usvojio je prijedlog o formiranju Odbora za strateško planiranje razvoja nauke i umjetnosti na UCG kojim će predsjedavati prof. dr Elektrotehničkog fakulteta Ljubiša Stanković.

Na istoj sjednici prihvaćeni su predlozi fakulteta i Senata u realizaciji Internog oglasa Univerziteta od 3. juna 2022. za studijsku 2022/23 godinu, dok će za nepokrivene predmete koji  nisu pokriveni putem ovog oglasa, biti raspisan eksterni javni oglas.

Senat je usvojio Predlog pravila o izmjenama i dopunama Pravila doktorskih studija kojim je, u pojedinim fazama postupka pripreme i izrade doktorske disertacije, skraćena i pojednostavljena procedura kako bi se doktorske studije završile u zakonski predviđenom roku.

Takođe, imenovana je Centralna komisija za upis u I godinu osnovnih studija UCG, za studijsku 2022/23. godinu kojom će predsjedavati prorektor za nastavu UCG prof. dr Veselin Mićanović.

Uzimajući u obzir usklađenost sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima fakulteta, iskazanim interesovanjem studenata, trendovima upisa od prethodnih godina, brojem studenata propisanim licencom, potrebama tržišta rada i obezbjeđivanjem standarda kvaliteta nastave, na istoj sjednici, usvojen je i prijedlog za upis 1805 studenata na specijalističkim studijama i 1875 na master studijama (obima 120 ECTS). Sastavni dio ovih odluka čini i Mišljenje sa obrazloženjem Centra za unapređenje kvaliteta UCG, a prijedlozi Senata biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru UCG.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.