DAAD Ljetnja škola iz oblasti telemedicine u organizaciji HTWG Konstanz i Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ljetnja škola iz oblasti telemedicine posvećena njenim dostignućima i barijerama na prostoru Zapadnog Balkana, otvorena je juče u Budvi. Organizatori škole su Univerzitet Crne Gore i HTWG Univerzitet iz Konstanca u Njemačkoj, uz podršku Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD).

Učešćem na školi je nagrađeno 30 studenata, akademskih radnika i istraživača iz 15 Evropskih zemalja, sa akcentom na region. Tematske oblasti, pored ostalog, obuhvataju najbolje prakse, IT-platforme i vještačku inteligenciju, tehničke, ekonomske, pravne, etičke i društvene aspekte, prekograničnu  saradnju, PhD panele, radne stolove i diskusije.

Školom rukovode prof. dr Ralf E. D. Seepold, šef Laboratorije za Ubiquitous Computing iz Konstanca i prof. dr Radovan Stojanović, rukovodilac Laboratorije za medicinsku elektroniku  i programa doktorskih studija Održivi razvoj. Čast da učestvuju na ovoj prestižnoj školi, svojim rezultatima su zaslužila tri studenta Univerziteta Crne Gore.

"Telemedicina nije više vizija, to je realnost koja je pokazala svoju opravdanost i koristnost tokom Covid-19 pandemije. Naš Univerzitet je jedan od pionira uvođenja ove tehnologije u medicinskoj, društvenoj i obrazovnoj sferi na prostorima Zapadnog balkana", kazao je profesor Stojanović.

Škola se održava u kompleksu Slovenska plaža, a više informacija se može naći na:

https://www.medical-summerschool.de/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.