Dobra saradnja Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kulture




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić razgovarao je danas sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem o saradnji dvije institucije kojom su obje strane zadovoljne i mogućnostima za njeno unapređenje.

U toku susreta saopšteno je da se Memorandum o saradnji u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine i medija između Ministarstva kulture i Univerziteta Crne Gore, za period 2016 – 2020. godina, realizuje veoma dobro.

Prostor za proširenje saradnje sa Univerzitetom u Ministarstvu vide i kroz mogućnost za apliciranje na aktuelne i prestojeće konkurse tog vladinog resora koji se odnose na kulturno-umjetničko stvaralaštvo i kulturnu baštinu.

Rektor Nikolić i ministar Bogdanović ocijenili su i da bi trebalo iskoristiti pogodnosti biznis inkubatora na Cetinju za razvoj preduzetničkog duha u oblasti kulture kod studenata umjetničkih fakulteta.

Saopšteno je i da je ove godine izvjesna investicija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) u Univerzitetski kompleks – Akademija umjetnosti na Cetinju, kao i da je kroz Kapitalni budžet opredijeljeno gotovo pola miliona eura za ovu namjenu.

Rektor Nikolić i ministar Bogdanović razgovarali su i o potencijalnoj lokaciji za Muzej savremene umjetnosti o čemu će komunikacija u narednom periodu biti intenzivirana.

Na sastanku sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem i njegovim timom, osim rektora prof. dr. Danila Nikolića,  bili su i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica i prorektorica prof. dr Đurđica Petrović.

Informaciju Ministarstva kulture o susretu rektora prof. dr Danila Nikolića i ministra Aleksandra Bogdanovića možete pogledati ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.