Započeta rekonstrukcija amfiteatra 106 u zgradi tehničkih fakulteta: Investicija vrijedna pola miliona eura




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je počeo realizaciju projekta cjelovite rekonstrukcije amfiteatra 106 u zgradi tehničkih fakulteta u skladu sa najsavremenijim svjetskim standardima. Rekonstrukcija, čija je ukupna vrijednost radova 470. 991, 59 eura, pokrenuta je na inicijativu rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića.

Rektor Božović je kazao da je ovaj veliki projekat nastavak nastojanja Univerziteta da osavremeni i poboljša uslove studiranja za studente kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.

„Investicijom će se riješiti problemi nastali višedecensijkim eksploatisanjem amfiteatra izgrađenog u periodu od 1974. do 1980. godine, ključno mjesto na kojem su sticale znanje generacije tehničkih fakulteta. Naša očekivanja su da, nakon završetka svih radova, ovo bude najreprezentativnije mjesto u zgradi tehničkih fakulteta, sa najboljim uslovima za rad studenata i profesora, te mjesto održavanja različitih univerzitetskih, naučnih i društvenih skupova“, kazao je Božović.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Saša Mujović, čiji mandat su obilježile brojne rekonstrukcije u zgradi tehničkih fakulteta, istakao je zadovoljstvo što su, uz podršku rektora Božovića, obezbijeđena sredstva za renoviranje amfiteatra 106.

Amfiteatar 106 je najdominantnija prostorija u niskom dijelu zgrade tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Koristi ga više organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, a osim za nastavu koristi se i za realizaciju ispita. Nalazi se u samom centru ovog dijela objekta, na međuspratu, a sastoji se od tri cjeline: amfiteatra sa 500 sjedišta za slušaoce, galerije amfiteatra sa sjedištima za slušaoce i bine.  

Renoviranje cjelokupnog amfiteatra podrazumijeva rekonstrukciju termotehničkih i elektro instalacija, građevinske i arhitektonske radove na uređenju prostora.

Građevinsko zanatske i druge, projektom planirane, intervencije daće savremen izgled amfiteatru, sa kvalitetnim enterijerskim funkcionalnim rješenjima, namještajem i opremom, u skladu sa njegovom osnovnom namjenom.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.