Senat pozitivno ocijenio premještanje SP Održivi razvoj u Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije




Senat pozitivno ocijenio premještanje SP Održivi razvoj u Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) kojim je predsjedavao rektor prof. dr Vladimir Božović, dao je pozitivno mišljenje na predlog premještanja interdisciplinarnog studijskog programa „Održivi razvoj“ iz Centra za doktorske studije u novoformirani Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

„Cilj Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije u saradnji sa fakultetima i institutima u svom sastavu, jeste organizacija i realizacija interdisciplinarnih i multidisciplinarnih osnovnih, master i doktorskih studija koje su važna karika u daljem razvoju Univerziteta Crne Gore“, kazao je rektor Božović i dodao da će pozitivno mišljenje Senata biti dostavljeno Upravnom odboru UCG na dalji postupak.

Na osnovu izvještaja Odbora za doktorske studije za verifikaciju upisa na doktorskim studijama, za studijsku 2022/2023. godinu i pojedinačnih odluka o upisu na organizacionim jedinicama, Senat UCG verifikovao je upis 85 kandidata na doktorske studije UCG u dva roka.

Na istoj sjednici produžen je radni angažman dvijema ukrajinskim profesoricama koje će do kraja ljetnjeg semestra studijske 2022/23. biti angažovane kao gostujući predavači na Ekonomskom fakuletu. Podsjećanja radi, dolazak ukrajinskih profesorica rezultat je poziva koji je UCG-a, posredstvom ambasade Ukrajine u našoj zemlji, ranije upućenog ukrajinskoj akademskoj zajednici kako bi zainteresovani istraživači privremeno boravili u Crnoj Gori, uvažavajući okolnosti u Ukrajini.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.