Predstavljeni aktuelni programi razmjene




Predstavljeni aktuelni programi razmjene

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore danas je održan Info dan o programima mobilnosti . Predstavljeni su aktuelni programi razmjene: Erasmus +, CEEPUS i Mevlana, program koji finansira Vlada Turske i stipendije koje se ostvaruju na osnovu među-državnih bilateralnih sporazuma.  

Predstavnici  Centra za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, koji je inače i organizator ovog događaja, naveli su da svi zainteresovani mogu pratiti konkurse Erasmus+ programa mobilnosti na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Većina  konkursa za narednu akademsku godinu su objavljeni, tako da se studenti već mogu prijavljivati.

Pored Erasmus + programa mobilnosti,  predstavljene su stipendije kojima koordinira Ministarstvo prosvjete – CEEPUS  kao i  stipendije stranih vlada.

Takođe, predstavljen je i  Karijerni centar  koji postoji u okviru Centra za međunarodnu saradnju i razvoj karijere UCG. Predstavnik  Karijernog centra Filip Petrović je objasnio da je Karijerni centar servis koji služi jačanju praktičnih vještina studenata i što boljeg pozicioniranja na tržištu. Pored savjetovanja o mobilnosti, Karijerni centar organizuje radionice, obuke i predavanja u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore na teme kao što su pisanje CV-ija i motivacionog pisma ili predstavljanja poslodavcu.

Centar za međunarodnu saradnju otvoren je studentima za sva dodatna pitanja od ponedjeljka do četvrtka, od 13 do 15 sati, a,  takođe, studenti se mogu obratiti za konsultacije i  putem e-mail adresa:

irouom@ac.me i karijernicentar@ac.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.