Peti susret Mreže univerziteta malih zemalja:  O granicama (zlo)upotrebe vještačke inteligencije u obrazovanju




Peti susret Mreže univerziteta malih zemalja:  O granicama (zlo)upotrebe vještačke inteligencije u obrazovanju

Rektori Mreže univerziteta malih zemalja i teritorija, među kojima i rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović, okupili su se na V godišnjem sastanku, na Univerzitetu u Lihtenštajnu.

„Ovaj sastanak je bio prilika da Univerzitet Crne Gore osnaži saradnju sa univerzitetima malih zemalja, koje djeluju u sličnim društvenim okolnostima. Razgovarali smo o novim konceptima nastave, daljem razvoju naučnoistraživačke saradnje, kao i međunarodne saradnje u cjelini“, kazao je rektor Božović. 

Jedna od važnih tema je bila vezano za izazove (zlo)upotrebe vještačke inteligencije u visokom obrazovanju pod radnim nazivom AI vs AI (Artificial Intelligence vs Academic Integrity). 

Na simpozijumu u Lihtenštajnu se razgovaralo i o zaštiti životne sredine kroz promociju održivog razvoja, „zelenih“ univerziteta i univerzitetskih kampusa.

Sastanak je ishodovao i obnovom multiratelarnih ugovora o razmjeni u okviru Mreže univerziteta malih zemalja i teritorija. 

Dogovoreno je da domaćin sastanka Mreže univerziteta malih zemalja i teritorija u 2025. godini bude Univerzitet Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.