Epilog Studentske lige Crne Gore: Difovci šampioni  




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Šampioni ovogodišnje Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci su studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, to je epilog sinoć odigranog finala u kojem su savladali kolege sa Građevinskog fakulteta rezultatom 72:63.

U uzbudljivom finalu pred punim tribinama Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra viđena je lijepa košarkaška predstava. Tokom čitavog susreta ekipe su se smenjivale u vođstvu, igrali disciplinovano u odbrani, sa odličnim taktičkim zamislima oba trenera. Na poluvrijeme se otišlo sa šest poena u korist Građevinskog fakulteta za koji je briljirao Luka Rakočević, koji je susret završio sa 32 postignuta poena. Međutim, u nastavku susreta zaigrao je Fakultet za sport agresivnije, preokrenuo rezultat u svoju korist a prednost je pravio visoki centar Nikola Bulatović, susret završio sa 24 postignuta poena, za kojeg studenti Građevinskog fakulteta nijesu imali rješenje. U posljednji minut meča studenti iz Nikšića ušli su sa prednošću od četiri poena, a tačku na ovaj susret, pola minuta prije kraja meča, stavio je Balša Bošković, trojkom, za nedostižnu prednost od sedam poena i titulu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Prethodno, u meču za treće mjesto ekipa Ekonomskog fakulteta savladala je Prirodno-matematički fakultet rezultatom 51:47.

Na kraju su najboljima uručena priznanja. Glasovima kapitena, za najboljeg igrača lige proglašen je Lazar Bailović sa Pravnog fakulteta a najbolji strijelac lige je Luka Rakočević iz ekipe Građevinskog fakulteta.

Medalje i pobjednički pehar šampionu Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci uručio je Zoran Jojić, Direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta.

Tako je završena još jedna liga u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore, uz želju da liga nastavi da se razvija i raste i postane još veća platforma za razvoj talenata i promociju košarke u našoj zemlji.

 Rezultati:

 Građevinski fakultet - Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 63:72 (22:25; 17:8; 12:17; 12:22)

Sudije: Kuburović, Ćetković, Vlahović.

Građevinski fakultet: Đekić 19, Danilović, Stojanović 6, Baltić, Zejak 2, Đurović 2, Jovović 2, Rakočević 32, Vlaović, Tahirović, Pepić, Drašković.

Fakultet za sport i fv: Bulatović 24, Nikolić 9, B.Bošković 11, radulović, Ćetković, Hodžić 6, Gačević 4, Parović 15, M.Bošković, Popović 3.

PMF - Ekonomski fakultet 47:51 nakon produžetka 43:43 (12:14)

Sudije: Popović, Ćetković, Mugoša.

PMF: Tatar12, Maraš 10, Šućur, Tovljanin, Hot 11, F.Popović 9, Rakočević, N.Popović, Perović 5, Milošević, Knežević.

Ekonomski fakultet: Pajković, Janjušević 21, Beljkaš, Rašović 16, Janković, Dautović 11, Kljajević 2, Popović 1, Novaković.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.