Rektorat, 31.03.2017

Rektorka razgovarala sa delegacijom Univerziteta u Beču o razvoju doktorskih studijaRektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić razgovarala je danas sa delegacijom Univerziteta u Beču o značaju i razvoju doktorskih studija.

Rektorka se sastala sa direktorom Doktorskih studija Univerziteta u Beču dr Lucasom Zinerom i ekspertkinjama u Centru za doktorske studije te visokoškolske ustanove, dr Bjankom Lindorfer i dr Barbarom Leitner.

Na sastanku su bili i prof. dr Melita Kovačević sa Sveučilišta u Zagrebu, koja u okviru projekta REDOS priprema Strategiju doktorskih studija Univerziteta Crne Gore, rukovodilac Centra za doktorske studije UCG prof. dr Zdravko Krivokapić i član Odbora doktorskih studija i rukovodilac REDOS projekta prof. dr Radovan Stojanović.

Rektorska se zahvalila kolegama iz Beča na podršći i spremnosti da podijele iskustvo u razvoju doktorskih studija, i podsjetila na veoma važnu ulogu koju u crnogorskom društvu ima Univerzitet Crne Gore kao jedina sveobuhvatna obrazovna ustanova.

Na sastanku je razgovarano o prijedlogu Strategije doktorskih studija i mogućoj pripremi pratećeg akcionog plana, koji bi bio ambiciozan, ali realan.

Saopšteno je i da je važno povezivanje naučne i istraživačke zajednice, kroz saradnju univerziteta, jer to doprinosi razvoju društva u cjelini. U tome važnu ulogu ima i razvoj doktorskih studija.

Na sastanku je pozdravljen integristički pristup Univerziteta Crne Gore, što omogućava bolji i brži razvoj ustanove u svim segmentima, pa i u oblasti doktorskih studija.