Takmičenje srednjoškolaca na temu mladih i medija




Takmičenje srednjoškolaca na temu mladih i medija

Filozofski fakultet - Studijski program za socioligiju, Institut za sociologiju i psihologiju i Društvo sociologa Crne Gore su već treći put za redom organizovali takmičenje iz sociologije za učenike srednjih škola. Od 62 prijavljena kandidata, u finale se plasiralo 15 kandiata, koji su u kvalifikacionoj fazi imali izradu naučnog eseja na temu "Mladi i mediji".

Finalisti su imali javnu odbranu rada na Filozofskom fakultetu u okviru ove manifestacije imaju i pokazali izuzetnu elokventnost i visok stepen poznavanja sociološke problematike i kritičkog pristupa zadatoj temi. Prvo mjesto osvojila je učenica Isidora Marinković JU SGGŠ ing. Marko Radović Podgorica, drugo  Danilo Tošić iz Gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici, a treće Nikolina Perović, JUSEŠ "Mirko Vešović", iz Podgorica.

 

Zavod za školstvo izdvojio je novčanu nagradu za prvoplasiranu takmičarku u iznosu od 100€ i poklon pakete, Filozofski fakultet je obezbijedio tablet za drugoplasiranog, Matica crnogorska je obezbijedila poklon knjige za sve učesnike takmičenja. Cijelo takmičenje organizovano na volonterskoj osnovi, i zahvaljujemo se svim koji su učestvovali u organizaciji takmičenj



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.