Rektorat, 07.02.2018

Rektor i ambasador Hrvatske razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti visokog obrazovanjaRektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem o unapređenju postojeće saradnje u oblasti visokog obrazovanja, posebno u oblasti mobilnosti nastavnika i studenata, kao i učešća u zajedničkim projektima.

Sagovornici su ocijenili da je postojeća bilateralna i saradnja u okviru Erasmus plus programa sa sveučilištima u Splitu, Zagrebu i Osjeku (Sveučilište Jospa Juraja Strossmayera) dobra, navodeći da je ostvarena obostrana mobilnost nastavnika, studenata i administrativnog osoblja.

Cilj je, kako su saopštili rektor Nikolić i ambasador Grubišić, da se dodatno podstakne mobilnost, a jedna od mogućnosti je da se sa više visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj uspostavi saradnja u okviru Erasmus plus programa.

Univerzitet Crne Gore je posebno zainteresovan za saradnju sa hrvatskim visokoškolskim ustanovama u zoni južnog Jadrana, odnosno na potezu Dubrovnik – Split – Zadar. Za sada, najplodonosnija saradnja uspostavljena je sa Sveučilištem u Splitu, naročito u oblasti pomorskih i pravnih nauka.