Konkurs u drugom roku: Prijave 10. jula
Konkurs u drugom roku: Prijave 10. jula

Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na osnovne studije Univerziteta Crne Gore u drugom upisnom roku, sa  1.321 raspoloživim mjestom.  

Ukupan broj mjesta po fakultetima je sljedeći: Biotehnički fakultet 119, Ekonomski 113, Elektrotehnički fakultet, Fakultet dramskih umjetnosti 23, Fakultet likovnih umjetnosti 23, Fakultet političkih nauka 21, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 68, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 85, Filološki 133, Filozofski 118, Građevinski 43, Mašinski 99, Medicinski 6, Metalurško-tehnološki 66, Muzička akademija 11, Pomorski fakultet Kotor 164, i Prirodno-matematički fakultet 122.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacije, Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs, putem platforme www.upisi.edu.me. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 10. jula 2024. godine do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi. 

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 11. jula 2024. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu 12, 16. i 17. jula 2024. godine. 

Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis studenata na Univerzitet Crne Gore bliže je uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore. 

Korisni linkovi: 

·     Studentski informator

·     Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure

·     Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju - poslednji korak upisa

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.