Rektorat, 20.02.2018

Pozorišna predstava Teško je reći zbogom napunila Univerzitetski sportsko-kulturni centar 

U prepunoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i Studentskim vijećem Građevinskog fakulteta, organizovao izvođenje predstave „Teško je reći zbogom“.

Predstava je nastala po tekstu Mira Gavrana, reditelj je Marija Lipkovski, a u predstavi igraju Nevena Vukes, Dragana Dabović i Ivan Mihailović.

U pozorišnom tekstu "Teško je reći zbogom" susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči, punoj neočekivanih obrta, "žrtva" i "progonitelj" zamijeniće mjesta, "istine" će postati "laži", a "laži" će postati "istine".

Predstava „Teško je reći zbogom“ izvedena je do sad u više zemalja regiona, a posebno su značajna gostovanja u Pragu na “Gavran Festu” i u Parizu u pozorištu  “Theatre Saint Leon.”

Interesovanje studenata za ovu predstavu bilo je veliko, a sala Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Izvedba predstave dio je brojnih aktivnosti koje preduzima Studentski parlament Univerziteta Crne Gore u cilju unapređenja kulturnog života studenata Crne Gore i težnje za afirmacijom aktivnog učešća studenata u oblasti kulture.