Na sastanku u CANU-u razgovarano o unapređenju visokog obrazovanja




Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić učestvovao je danas na sastanku na temu unapređenja visokog obrazovanja u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.

Na sastanku je, između ostalog bilo riječi i o mjerilima, uslovima i kriterijuma za izbor u akademska zvanja. Rektor Nikolić je na sastanku iznio stav Univerziteta Crne Gore, istakavši da je u cilju unapređenja visokog obrazovanja neophodno što prije u potpunosti započeti sa primjenom Mjerila, uslova i kriterijuma za izbor u akademska zvanja, s obzirom da je primjetan napredak ostvaren po pitanju naučno-istraživačkog i umjetničkog rada, posebno kada je riječ o izboru u prvo akademsko zvanje. Dogovoreno je da se organizuje okrugli sto na ovu temu. 

Pored rektora Nikolića, na poziv CANU-a, sastanku su prisustvovali i predsjednik CANU-a akademik Dragan Vukčević, članovi predsjedništva CANU-a, načelnica Direkcije za visoko obrazovanje Biljana Mišović, predsjednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja dr Saša Vujošević i predsjednik Savjeta za visoko obrazovanje prof. dr Srđan Stanković



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.