Čestitka Rektora povodom Međunarodnog dana univerzitetskog sporta




Čestitka Rektora povodom Međunarodnog dana univerzitetskog sporta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana univerzitetskog sporta rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić je poručio: 

Želio bih da uputim čestitke studentskoj populaciji koja se aktivno bavi sportom i koja, uz mnogobrojna odricanja niže značajne uspjehe, kako na sportskom tako i na akademskom planu.

Kroz programe sportskih treninga i takmičenja studenti razvijaju vještine koje će biti višestruko korisne nakon završetka akademske karijere, u izboru budućih zanimanja, kao što su  radne disicipline, timski rad, organizacija vremena, liderske vještine i tako dalje. 

Univerzitet Crne Gore kroz mnogobrojne aktivnosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, sportskih druženja s fakultetima konstantno radi na promociji sportskih nauka, univerzitetskog sporta, zdravih stilova života. 

Sprovodeći brojna naučna istraživanja želimo dodatno da ojačamo vezu između sportskih nauka i prakse u cilju unapređenja sportskih aktivnosti i rezultata. Tu bih da istaknem da je Univerzitet Crne Gore potpisnik, zajedno sa još 14 evropskih univerziteta, izjave o konsenzusu za unašređenje dualnih karijera studenata sportista. Ovim želimo da stvorimo optimalne uslove da studenti sportisti ne moraju da biraju između akademske titule i profesionalne sportske karijere  već da na prilagođenim programima rada uživaju u dobitnoj kombinaciji visokog obrazovanja i vrhunskog sporta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.