Milion eura za naučnoistraživačke projekte




Milion eura za naučnoistraživačke projekte
Ministarstvo nauke Crne Gore raspisalo je Konkurs  za dodjelu grantova za naučnoistraživačke projekte, u vrijednosti od million eura, otvoren do ponedeljka, 19. novembra 2018. godine. Konkurs će doprinijeti podizanju kapaciteta naučnih timova u Crnoj Gori, kako bi se ojačala kvalitetna i održiva partnerstva koja pokazuju potencijal da integrišu istraživanje u dominantne ekonomske pokretače u Crnoj Gori i izrastu u buduće centre izvrsnosti.
 
Podnosilac prijave se mora prijaviti na Konkurs u partnerstvu sa još najmanje jednim partnerom, koji može biti naučnoistraživačka ustanova u inostranstvu ili privredni subjekat iz Crne Gore ili inostranstva, pri čemu se preporučuje multidisciplinarnost predloženog projekta.
 
Odobreni projekti po ovom Konkursu finansiraće se na period do dvije godine, a pojedinačni grant iznosi do 100.000 €, odnosno do 130.000€, ukoliko se projektom predviđa i zapošljavanje mladih istraživača, doktoranada i/ili postdoktoranada
 
Kontakt osoba za Konkurs u Ministarstvu nauke: Jelena Šaranović (E-mail: jelena.saranovic@mna.gov.me, Tel. 020/405-315).
 
Prijavu je potrebno dostaviti na crnogorskom i engleskom jeziku.
 
Potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:
 
Dokumentacija na crnogorskom jeziku:
 
 
 
 

Ove informacije dostupne su i na linku Ministarstva nauke: http://www.mna.gov.me/vijesti/193061/Milion-eura-za-naucnoistrazivacke-projekte.html

Ministarstvo nauke



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.