Rektorat, 14.12.2018

Svečana dodjela stipendija doktorandima Univerziteta Crne GoreSvečana dodjela stipendija doktorandima Univerziteta Crne Gore

Svečanost dodjele stipendija za 16 mladih istraživača sa Univerziteta Crne Gore koje dodjeljuje Ministarstvo nauke, po osnovu Javnog poziva za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na svim univerzitetima u Crnoj Gori u 2018/2019,održana je danas u Vili Gorica.

Ukupna vrijednost stipendija iznosi oko 746 700 eura. Stipendije će omogućiti mjesečnu naknadu istraživačima u visini od 700 eura, ali i značajna sredstva za istraživanja, čiji je važan element međunarodna ili intersektorska mobilnost, u iznosu do 10.000 eura godišnje.

Javni poziv za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja biće objavljen i u naredne dvije godine, kako bi se postigla kritična masa od 50 mladih istraživača, koji bi svoje radno vrijeme potpuno posvetili istraživanjima.

Univerzitet Crne Gore čestita svim stipendistima, a naročito svojim mladim istraživačima i njihovim mentorima koji dokazuju kvalitet rada na Univerzitetu Crne Gore. Napredak i razvoj nauke i istraživanja na Univerzitetu direktno je povezan sa ulaganjima u razvoj doktorskih studija, te ovim putem ističemo napore Vlade Crne Gore-Ministarstva nauke, koji su prepoznali značaj ulaganja u mlade kadrove.

Više informacija o događaju: http://www.mna.gov.me/vijesti/194726/Za-stipendije-za-doktorska-istrazivanja-izdvojeno-blizu-750-000-eura.html

Dokumenti