Jača partnerstva sa italijanskim univerzitetima




Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i ambasador Italije u Crnoj Gori Nj.E. Luka Zelioli sastali su se danas na Univerzitetu Crne Gore.

Rektor Nikolić je istakao dobru saradnju sa univerzitetima u Italiji, naročito u realizaciji međunarodnih projekata u okviru programa Interreg IPA i Adrion. Istakao je potrebu jačanja bilateralne saradnje koja će za cilj imati jačanje akademskih kapaciteta i naučnoistraživačkih veza. Predložio je da se odrede prioritetne oblasti u razvoju nauke na Univerzitetu Crne Gore, te selektuju institucije u Italiji sa kojima će se uspostaviti strateški partnerski odnos i konkretno raditi na realizaciji planiranih aktivnosti.  

Ambasador Zelioli se složio da je razvoj nauke prioritetan u daljim aktivnostima, podržao prijedlog Rektora i istakao da će biti posvećen ostvarivanju zacrtanih planova. Najavio je i veća ulaganja u obezbjeđivanju školarina, mobilnosti i projekata u oblasti obrazovanja. Ambasador Zelioli je prenio i dobre utiske nakon posjete Filološkom fakultetu, studijskom programu Italijanski jezik i književnost. Zalagaće se da se studentima omogući izdavanje sertifikata o poznavanju italijanskog jezika, u čemu će imati podršku Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.