Saopštenje u vezi sa statusom kandidata koji se nijesu upisali na specijalistički studijski program Socijalna politika i socijalni rad




Saopštenje u vezi sa statusom kandidata koji se nijesu upisali na specijalistički studijski program Socijalna politika i socijalni rad

Na specijalistički studijski program Socijalna politika i socijalni rad na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore licencom je predviđen upis 30 studenata. Zbog velikog interesovanja kandidata za ovaj studijski program, određen broj kandidata nije stekao uslove za upis.

Prepoznavajući potrebu za obrazovanjem kadrova ovakvog profila Univerzitet Crne Gore je, u okvirima svojih nadležnosti, još 2017. godine u dva navrata uputio zahtjev Ministarstvu prosvjete za dopunu licence za ovaj studijski program. Tokom zimskog semestra akademske 2018/19. ponovo smo se obratili Ministarstvu prosvjete, dopunjujući naš zahtjev sa molbom Studentskog parlamenta u vezi sa rješavanjem statusa kandidata koji nijesu stekli pravo upisa.

U iščekivanju pozitivnog odgovora od strane Ministarstva prosvjete, kandidati su iskoristili mogućnost prisustvovanja nastavi. Budući da Ministarstvo prosvjete nije odobrilo dopunu licence, ti kandidati nijesu mogli da ostvare status studenta.

Ministarstvo prosvjete izdaje licencu kojom se odobrava maksimalni broj studenata, u skladu sa materijalnim, kadrovskim i organizacionim kapacitetima organizacionih jedinica, a Vlada Crne Gore određuje broj studenata koji će se finansirati iz budžeta Crne Gore za određeni studijski program. Univerzitet Crne Gore je odgovoran za sprovođenje konkursne procedure, koja se odnosi na broj studenata koji se mogu upisati na studijskim programima Univerziteta, u skladu sa odobrenom licencom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.