Kick-off sastanak u okviru MARDS projekta




Univerzitet Crne Gore organizuje sastanak kojim se obilježava početak ERASMUS + projekta u okviru projekta „Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse – MARDS“, koji će se održati  21. i 22. februara 2019. godine, sa početkom u 9 časova.

Uvodnu riječ imaće rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr. Danilo Nikolić, a obratiće se i koordinator projekta, prof. dr Radovan Stojanović, kao i šefica Nacionalne kancelarije Erasmus+ programa Vanja Drljević.

Sastanak će okupiti 16 partnerskih organizacija koje su uključene u projekat MARDS, a tiče se reforme doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji.

U projektu učestvuju Univerziteti iz Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Austrije, kao i Ministarstva i Privredne komore iz Crne Gore i Albanije.

Osnovni cilj projekta je usklađivanje doktorskih studija u skladu sa Salzburškim principima i uspostavljanje održivog i modernog sistema doktorskih škola između dvije susjedne zemlje, koji će koristiti kao primjer „dobre prakse“ u regionu Zapadnog Balkana, odnosno poboljšanje i uspostavljanje održivih kapaciteta na polju doktorskih studija u ove dvije zemlje.

Događaj je najmijenjen predstavnicima partnerskih organizacija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.