Jača bilateralna saradnja sa Univerzitetom u Ljubljani




Jača bilateralna saradnja sa Univerzitetom u Ljubljani

U okviru aktivnosti na unapređenju internacionalizacije Univerziteta Crne Gore i njegovom boljem pozicioniranju u evropskom prostoru visokog obrazovanja, delegacija Univerziteta Crne Gore, na čelu sa rektorom prof. dr Danilom Nikolićem, u posjeti je Univerzitetu u Ljubljani, Fakultetu društvenih nauka.  

Rektor Nikolić je razgovarao sa dekanicom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Ljubljani prof. dr Monikom Kalin Golob o realizaciji bilateralnog sporazuma o akademskoj saradnji dva univerziteta, konkretnije, o realizaciji nastave na studijskom programu Medijske studije i novinarstvo, uz gostujuća predavanja stručnjaka sa Univerziteta u Ljubljani. Gostujuća predavanja realizuju se od prošle studijske godine, a intenzivnija saradnja se očekuje sa početkom master studija na Univerzitetu Crne Gore, koje će, po reformisanom modelu, započeti sa realizacijom studijske 2020/21. godine. 

Na sastanku su se razmatrali i drugi oblici saradnje: bolje mogućnosti za mobilnost nastavnog osoblja i studenata, rad na zajedničkim naučnoistraživačkim i strukturnim projektima, te izrazila zajednička spremnost za još intenzivniju saradnju.   

Delegacija Univerziteta Crne Gore sastala se sa ambasadorom Crne Gore u Sloveniji, prof. dr Vujicom Lazovićem. Tom prilikom, upoznali su ambasadora Lazovića sa aktivnostima koje sprovodi Univerzitet Crne Gore po pitanju saradnje sa univerzitetima u Sloveniji. Ambasador Lazović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, te izrazio spremnost za saradnju u budućim aktivnostima.

Pored rektora Nikolića, delegaciju sa Univerziteta Crne Gore čine prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora UCG i prof. dr Milan Marković, dekan Fakulteta političkih nauka. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.