Univerzitet Crne Gore i Univerzitet Alma Mater Europeae u zajedničkim projektima




Univerzitet Crne Gore i Univerzitet Alma Mater Europeae u zajedničkim projektima

U cilju jačanja postojećih zajedničkih projekata i studija, kao i razmatranju novih mogućnosti za proširenje saradnje, rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, u posjeti je Alma Mater Europeae Univerzitetu u Ljubljani.

Rektor Nikolić je sa rektorom prof. dr Ludvik Toplakom, Alma Mater Europeae, razgovarao o saradnji koja je uspostavljena povodom studija koje su realizovane na Istorijskom institutu - postdiplomskim akademskim magistarskim studijama  humanističkih  nauka iz oblasti Istorije, istorije kulture i istorijske antropologije. Do sada, više od 20 studenata iz Crne Gore steklo je zvanje magistra u ovoj oblasti. U toku je dogovor u vezi sa priznavanjem ovih diploma od strane Alma Mater Europeae Univerziteta.
 
Dogovoreno je da sledeća aktivnost bude priprema zajedničkih projekata u okviru Interreg i Erasmus+ programa. Imajući u vidu potrebe tržišta rada i visokog obrazovanja, dogovoreno je da se započne sa aktivnostima u izradi i reaImagelizaciji zajedničkih programa iz oblasti arhivistike i menadžmenta luksuznog turizma. Takođe, radiće se i na organizaciji zajedničkih ljetnjih škola na teme od zajedničkog interesa.   

Pored rektora Nikolića, sastanku su prisustvovali prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora, dr Radislav Raspopović, direktor Istorijskog instituta, prof. dr Polona Tratnik, dekanica ISH (Institutum Studiorum Humanitatis) i prof. dr Goran Gumze, prorektor za međunarodnu saradnju.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.