Startup MiAn tim osvojio šansu za prestižni evropski program obuke za inovativne biznis ideje




Startup MiAn tim osvojio šansu za prestižni evropski program obuke za inovativne biznis ideje

Startup tim MiAn, koji čine zaposleni u Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i studenti Mašinskog Fakulteta Univerziteta Crne Gore, izabran je da učestvuje u najbolje osmišljenom evropskom programu obuke za inovativne biznis ideje Bootcamp Jumpstarter.

Ovaj tim čine direktorica Instituta Konfucije Milena Đukanović, predstavnica Instituta Ana Jovanović i studenti Mihailo Vujović, AnaImage Janković i Ana Pajović.

Obuka će se održavati na Ljubljanskom Univerzitetu, koju organizuje Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT). 

MiAn tim se prijavio na poziv upućen timovima sa inovativnim biznis idejama u oblasti zdravlja, hrane, sirovina da učestvuju u takmičenju koje je raspisao Evropski Institut za inovacije i tehnologiju i to tri njegova sektora: EIT Food, EIT Health i EIT RawMaterials, i to za program EIT JUMPSTARTER 2019

Obuka na Ljubljanskom Univerzitetu će trajati četiri dana i učesnici će imati priliku da nauče kako da svoje proizvode plasiraju na tržište kao i da ga promovišu i prezentuju na pravi način. Startup tim MiAn će predstaviti svoju kolekciju nakita koji prave putem 3D štampe od biorazgradivih materijala, kao i edukativne igračke za djecu.

Timovi će imati finansijsku podršku za troškove puta i učešća u programu. Pobjednici programa dobiće nagradu u svakoj od tematskih oblasti. Prva nagrada je 10.000€, druga 7.000 eura i treća 5.000 €

EIT Health je jedna od najvećih zdrastvenih inicijativa u svijetu. Regionalna inovacijska šema (EIT RIS) je program EIT-a u zajednici sa ciljem da doprinese jačanju inovacija u evropskim zemljama  i regijama koje pripadaju grupama „skromnih i umjerenih“ inovatora (prema evropskoj tabeli inovacija).

EIT RIS program je sveobuhvatan, sa dvostrukim ciljem razvoja inovativnih ekosistema u ciljnim regijama, kao i da omoguće lokalnim akterima pristup najboljim u klasi EIT zdrastvenih programa. Njihova misija je da ubrzaju preduzetništvo i inovacije kako bi odgovorili na tri ključna izazova: promovisanje zdravog života, podrška aktivnom starenju i poboljšanje zdrastvene zaštite.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.