Studenti na prvom mjestu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom 4.aprila, Dana studenata, rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić danas je primio predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Danilom Jelovcem.   

Danilo Jelovac je predstavio rektoru Nikoliću aktivnosti Studentskog parlamenta, aktuelne teme koje zaokupljaju studente Univerziteta Crne Gore i buduće planove za rješavanje određenih zahtjeva studenata poput organizovanja dodatnih ispitnih rokova,  realizacija praktičnog rada, opremljenost univerzitetskih jedinica i slično. Informisali su rektora o brojnim aktivnostima koje su organizovali povodom Dana studenata: okrugli sto, koncerti, predstave, kvizovi znanja, turniri, filmske večeri, humanitarne akcije.

Rektor Nikolić i gdin Jelovac razgovarali su o aktivnostima koje se sprovode za unapređenje statusa studenata, prije svega o izradi Strategije Univerziteta Crne Gore, koja će najvećim dijelom direktno tretirati položaj i nove mogućnosti za studente, koji su na prvom mjestu u svim aktivnostima koje se trenutno sprovode. Inoviranje kurikuluma na osnovnim studijama u cilju bolje pripremljenosti za tržište rada, bolji uslovi za realizaciju nastave, inovativni pristupi nastavnih metoda, digitalni servisi za nastavu i administrativne procedure, bolji uslovi za mobilnost studenata, razvoj studijskih programa na engleskom jeziku su samo neke od planiranih aktivnosti koje će biti obuhvaćene strategijom razvoja Univerziteta.

Rektor Nikolić je istakao važnost uloge studenata u kreiranju politika Univerziteta, naročito u izradi strategije Univerziteta. Samo na taj način će se neposredno iskazati potrebe studenata i stvoriti najbolji uslovi za poboljšanje njihovog statusa.

Uz čestitke, rektor Nikolić je, kao što je to bio slučaj i do sada, potvrdio spremnost za saradnju sa Studentskim parlamentom i otvorenost za sva pitanja od interesa za studentsku populaciju Univerziteta Crne Gore.   

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.